Waalse gemeente schenkt lamp tegen inbrekers aan inwoners

Het gemeentebestuur van Quaregnon wil haar inwoners warm maken voor inbraakpreventie. Wie er woont en de adviseur laat passeren, krijgt een exterieurlamp die op beweging reageert…

Het gemeentebestuur van Quaregnon wil haar inwoners warm maken voor inbraakpreventie. Wie er woont en de adviseur laat passeren, krijgt een exterieurlamp die op beweging reageert. Onze collega’s van Sudinfo brachten ons op de hoogte…

Woordvoerster Nathalie Dubreucq stelt dat de meeste mensen pas advies inwinnen van de inbraakpreventieadviseur als het kwaad al geschied is. Het gemeentebestuur heeft daarom beslist nog meer in te spelen op preventie en gratis lampen uit te delen. De lamp moet inbrekers afschrikken, werkt op LED en is € 50 waard.

Een inbraakpreventieadviseur?

De inbraakpreventieadviseur komt (gratis) bij je thuis langs en maakt een lijst op van zwakke punten en bijhorende oplossingen: “Meestal zijn de deuren niet voldoende beveiligd en de ramen makkelijk open te krijgen. Al zijn daar oplossingen voor die niet veel geld kosten.”