Stad grijpt niet in, inwoner maakt straatkolk zelf leeg

Jean-François Lebeau is het beleid van zijn stad Bergen moe. Hij nam onlangs het heft in eigen handen door een verzadigde straatkolk zelf leeg te maken. Nochtans had hij het probleem al aangekaart bij het stadsbestuur, dat niet ingreep “omdat het vakantie is”. Een artikel van Sudpresse…

Jean-François Lebeau is het beleid van zijn stad Bergen moe. Hij nam onlangs het heft in eigen handen door een verzadigde straatkolk zelf leeg te maken. Nochtans had hij het probleem al aangekaart bij het stadsbestuur, dat niet ingreep “omdat het vakantie is”. Een artikel van Sudpresse

G.M.

Aangezien voor afgelopen dinsdag serieus stormweer was voorspeld, had Bergens inwoner Jean-François Lebeau de beslissing genomen om zelf een straatkolk leeg te maken. Die was helemaal verzadigd met dode bladeren en dat al meer dan een maand lang. Geen ongevaarlijke klus, dat leegmaken, aangezien wagens op enkele centimeters passeren.

Wie is verantwoordelijk?

Jean-François heeft de problematiek aangekaart maar de stad Bergen zou de man hebben afgewimpeld. Eigenlijk is het Waals gewest verantwoordelijk, maar als zij niet ingrijpen, moet de stad reageren. Dat gebeurde niet en dus heeft de man zelf de handen uit de mouwen gestoken.