Dit is een kapel zoals u er nog nooit één zag!

De rauwe, eenvoudige stijl en de plaats in het midden van een … wijngaard zijn volkomen uniek. Welkom in de meest afgelegen kapel ter wereld!

De rauwe, eenvoudige stijl en de plaats in het midden van een … wijngaard zijn volkomen uniek. Welkom in de meest afgelegen kapel ter wereld!

We zijn in Uruguay, in Maldonado in de beroemde wijngaard van Sacromonte, die wel 101 hectare groot is. Naast de grote wijngaard ligt er ook een verrassend hotel met rechthoekig design dat gekenmerkt wordt door grote ruiten. Studio MAPA stond in voor dit project: deze kapel bestaat uit elementen die in een fabriek in Portugal werden vervaardigd en in 24 uur tijd opgetrokken.

De structuur omvat twee schuine muren in kruislaaghout. Deze houtsoort is even stevig als staal of beton. De muren zijn zes meter op negen groot en hellen naar elkaar toe. Ze rusten op een zwart stalen kader met bovenin een lege ruimte. Alleen maar twee muren, de rest is lege ruimte. De kapel is volledig blootgesteld aan de elementen.

“Het eenvoudige, sobere concept slaagt erin om een krachtige boodschap met zo min mogelijk middelen over te brengen,” aldus MAPA in een persbericht. De zwarte metalen doos die aan een van de muren is vastgemaakt, doet  dienst als heiligdom voor de Maagd van La Carrodilla, die een van de meest gekende patroonheiligen van de wijngaarden is.