3 manieren om je dak van mos te ontdoen

In een vorig artikel lieten we al kennen wat de 3 grote gevaren zijn van mos op uw dak. Vandaag geven we u 3 manieren mee om u van deze plantaardige indringer te ontdoen. Weet in ieder geval dat het niet bepaald simpel is om dit voor elkaar te krijgen en dat het gevaarlijk kan zijn omdat u het dak op moet…

Mos op het dak komt in ons vochtige landje heel vaak voor. Deze groene parasiet tast niet alleen het esthetische aspect van j heuis aan, mos brengt ook enkele echte risico’s met zich mee. Maar hoe geraak je er vanaf?

In een vorig artikel lieten we al kennen wat de 3 grote gevaren zijn van mos op je dak. Vandaag geven we 3 manieren mee om je van deze plantaardige indringer te ontdoen. Weet in ieder geval dat het niet bepaald simpel is om dit voor elkaar te krijgen en dat het gevaarlijk kan zijn omdat je het dak op moet… Het is het beste om, zeker in een geval als dit, een team van professionals bij elkaar te roepen. Zij zijn immers gewend aan dit soort schoonmaakwerkzaamheden en in het bezit van alle nodige verzekeringen.

1. Met een hogedrukreiniger

Om het mos gemakkelijk weg te nemen, is het aan te raden aan de slag te gaan na een stevige regenbui. Het is dan gemakkelijker om het mos, dat vol water zit, eraf te halen omdat het dan minder aan het dak hecht. Klim dus bovenop je dak en maak de dakpannen van boven naar beneden schoon (van de nok naar de dakgoot), zodat je de dakpannen van deze indringer bevrijdt zonder dat het water in de dakpannen of leistenen komt te zitten. Vermijd te grote druk (meer dan 80 bar) en herhaal de handeling zo vaak als nodig is.

2. Met speciale producten

Algiciden, zoals bleekmiddel, worden over het algemeen verdund met water, of u ze nu voor of na het reinigen met de hogedrukspuit gebruikt. Er bestaan verschillende producten die met een kwast, een roller of zelfs een verstuiver moeten worden aangebracht. Let er vooral op dat je dit doet als het droog is of je kunt weer helemaal opnieuw beginnen!

3. Preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat het mos of de korstmos de ramen in uw dak niet bedekken, zijn er diverse oplossingen op de markt: een mineralisend product om te gebruiken na het reinigen, een dakbedekking, of zelfs andere speciale producten… Alles is mogelijk!

Meer info nodig? Vul vrijblijvend onderstaand formulier in en onze mosexperts nemen contact met je op!

{{ARTICLE_CONTACT hello@mosprotect.be}}