Online bieden op vastgoed: zo werkt dat

Een huis kopen via een online veiling is perfect mogelijk. Notaris.be heeft zelfs een platform gelanceerd dat er helemaal aan gewijd is…

Een huis kopen via een online veiling is perfect mogelijk. Notaris.be heeft zelfs een platform gelanceerd dat er helemaal aan gewijd is…

Online bieden op een huis mag gerust een revolutie in de immowereld worden genoemd. Vanuit de luie zetel kan een geïnteresseerde voortaan online bieden en dit 8 dagen lang. Maar hoe werkt het systeem nu precies?

Het pand vinden…

De website Biddit.be biedt huizen aan waar online op geboden kan worden. Deze huizen vind je trouwens ook op Immovlan.be.

Informatie inwinnen…

Er zitten ongeveer 6 weken tussen de publicatie en de sluiting van de veiling. Je hebt dus ruim de tijd om het te bezoeken voor voorgestelde data of om informatie bij de bank in te winnen. Het minimumbod wordt steeds weergegeven.

Echtheid…

Een valse identitei creëren is onmogelijk: je moet je registreren met je identiteitskaart en er komt met Itsme een speciale app aan te pas.

Wanneer kopen?

Bieden kan 8 dagen lang. Zijn die voorbij, weet je meteen of je de koper bent of niet.

Je bent eigenaar… En nu?

Heb je binnen de tijd het hoogste bod uitgebracht, dan zal de notaris je contacteren om de verkoop af te ronden. Die procedure verloopt zelfs sneller dan anders: « Met een online verkoop ben je al na enkele weken eigenaar. Veel sneller dus dan met een klassieke verkoop, waar je tussen 3 à 4 maanden moet tellen tussen verkoop en acte. Bij een online verkoop zijn veel stappen al op voorhand gezet », aldus de notarisvereniging.