De 5 kleinste appartementen ter wereld

Wanneer is een appartement ‘klein’? Voor de eigenaars van de kleinste appartementen ter wereld lijkt 50 m² wel het kasteel van Versailles… Kijk even mee!

Wanneer is een appartement ‘klein’? Voor de eigenaars van de kleinste appartementen ter wereld lijkt 50 m² wel het kasteel van Versailles… Kijk even mee!

Credits : The Daily Mail

In een miljoenenstad als New York, Londen of Parijs wonen, is peperduur. Vandaag dat de bewoonbare oppervlakte van sommige appartementen in die steden wel heel erg klein uitvallen. Maar ook daarbuiten vind je extreem kleine stulpjes, zoals bijvoorbeeld in…

5. Polen : 13 m²

13 m² is een mooie oppervlakte voor een slaapkamer, maar voor een heel appartement? Weet nochtans dat het gaat om het grootste van ons lijstje! Alle noodzakelijkheden zijn hier aanwezig: een (verborgen) badkamer, een keuken, een bed…

Credits : The Daily Mail

4. Parijs : 12 m²

Dit appartement in Parijs lijkt groter dan het in werkelijkheid is. Naast het noodzakelijke comfort heeft de bewoner zelfs wat bewegingsruimte…

Credits : Stylish Eve

3. New York : 8,4 m²

In Manhattan, in het hart van New York, zijn de prijzen om van te wenen, zeker voor zij die een nestje vlakbij Central Park willen. De oplossing? Microscopisch klein wonen! Het enige echte nadeel van dit 12 m² appartement is de afwezigheid van een keuken. Een koelkast is wel aanwezig.

Credits: Faircompanies.com

2. Parijs : 8 m²

We zitten weer in Parijs en ook hier was vindingrijk inrichten een noodzaak. Studio Kitoko is er inn geslaagd om een oude stockageruimte van amper 8 m² om te toveren in een appartement, compleet met keuken en badkamer.

Credits : Arch daily

1. Londen : 5,6 m²

Dit zou het allerkleinste appartement ter wereld moeten zijn. Amper 5,6 m² groot maar wel uitgerust met keuken en badkamer. Het ligt vlak naast Harrod’s in Kingsbridge, waardoor de prijs van deze miniflat neerkomt op maar liefst € 300.000…

Credits : The Daily Mail