Buitengewoon huis past zich aan bewoners aan

Dit noemen we een “multigeneratiehuis”. De Canadese studio Williamson Williamson creëerde het in Ancaster, naast Toronto. Dit huis is gebouwd om personen van verschillende leeftijden van onderdak te voorzien en om samen met hen te evolueren. Van kinderen tot grootouders: dit huis is voor iedereen!

Dit noemen we een “multigeneratiehuis”. De Canadese studio Williamson Williamson creëerde het in Ancaster, naast Toronto. Dit huis is gebouwd om personen van verschillende leeftijden van onderdak te voorzien en om samen met hen te evolueren. Van kinderen tot grootouders: dit huis is voor iedereen!

Het bedrijf legt het concept uit: “Dit huis is een voorbeeld van ontwikkeling die zich richt op de eigenaar. Het huis biedt een unieke oplossing voor het probleem van ter plaatse ouder worden. […] Dit project baseert zich op een levenswijze die zowel autonomie als het wederzijdse voordeel van de nabijheid toelaat.”

Ben Rahn

Het gelijksvloers is L-vormig. Een van de zijden van de L beslaat de suite van de grootouders met een keukentje, een kamer, een zithoek en natuurlijk een privébadkamer. Een beetje achteraf bevindt zich een tweede kamer die voor genodigden, zoals een zuster, gebruikt kan worden, naargelang de behoeften van de familie.

Ben Rahn

Tussen de twee ruimtes zijn natuurlijk de ‘gemeenschappelijke’ ruimtes, oftewel een plaats waar de generaties elkaar kunnen ontmoeten. Deze bestaan voornamelijk uit een grote eetkamer omsloten met twee enorme glazen ramen.

Ben Rahn

De verdieping, te bereiken met een elegante houten wenteltrap, herbergt de suite van de jongere familie. De afwerking is verzorgd en bestaat uit materialen uit de regio, hoofdzakelijk hout en steen.