Dit zijn de 10 duurste steden ter wereld

Vind je de prijs van een appartement in Brussel of Antwerpen buiten proportie? Dan wil je niet weten wat een studio in Monaco kost…

Vind je de prijs van een appartement in Brussel of Antwerpen buiten proportie? Dan wil je niet weten wat een studio in Monaco kost…

Monaco staat voor de allereerste keer bovenaan de ranglijst van duurste steden ter wereld op gebied van vastgoed. Deze toplocatie stoot Hong Kong (eindelijk) van de troon…

1. Monaco : € 41.400/m²

Het idyllisch kader, het klimaat, de gunstige fiscaliteit, de veiligheid, de politieke stabiliteit en – vooral – het gebrek aan mogelijkheden om nieuwe constructies te bouwen, maken dat Monaco alsmaar duurder wordt om te kopen. Volgens experts is de gemiddelde waarde van een appartement in 10 jaar tijd verdriedubbeld.

2. Hong Kong : € 39.100/m²

Jarenlang gold Hong Kong al dan niet ‘gewenst’ als de duurste stad ter wereld. Hoewel Monaco nu gemiddeld gezien duurder is, betaal je er voor de meest luxueuze panden wel nog meer per vierkante meter dan in Monaco: maar liefst € 117.200/m² in plaats van € 100.100.

3. Tokio : € 29.200/m²

De Japanse hoofdstad Tokio zit propvol mensen en plaats is er dus ook erg duur. In het hart van Ginza betaal je gemiddeld vaak meer dan € 40.000 /m²!

4. Londen : € 17.600/m²

Dat Londen de Europese ranglijst van duurste steden ter wereld aanvoert, mag geen verrassing wezen. In Londen wonen tal van bekende en minder bekende mensen met enorm veel geld en de vele financiële centra hebben de vastgoedprijzen alleen verder de hoogte ingejaagd. In de hippe wijken is € 45.000/m² geen uitzondering.

5. New York : € 16.700/m²

New York is de duurste stad van Amerika. Een mooi appartement in Manhattan? Zo’n 60.900 €/m²… Maar dan heb je wel zicht op Central Park !

6. Shanghai : € 15.300/m²

Shanghai is de economische motor van China en bijgevolg ook duur om in te wonen. Bovendien heeft de stad de laatste jaren spectaculaire vooruitgang geboekt.

7. Parijs : € 11.900/m²

Wie in de Franse hoofdstad Parijs een stekje wil kopen, heeft het beter breed. Ook hier zijn vastgoedprijzen de laatste jaren fors gestegen, tot gemiddeld 34.000 €/m² in de mooiere buurten.

8. Moskou : € 11.700/m²

Moskou is natuurlijk dé stad waar je als rijke rus een optrekje wil. En wil je er echt helemáál voor gaan, qua luxe dan, schrik dan niet als je € 47.000/m² moet betalen…

9. Singapore : € 10.200/m²

Singapore staat, na Monaco, op de tweede plaats wat bevolkingsdichtheid betreft. Dat vastgoedprijzen er de pan uitswingen, kan je dus wel begrijpen.

10. Dubaï : € 6.100/m²

“En waar blijft Dubai?”, hoorden we je al denken. Deze parel van de Arabische Emiraten is nog steeds een geliefkoosde bestemming voor rijke westerlingen. De vraag is groot en de prijzen zijn dat ook. In de populairste delen van de stad betaal je gemakkelijk € 11.000/m².