Binnenkort kan je online bieden op vastgoed via Immovlan.be

Elk jaar worden er tienduizenden vastgoedpanden geveild via notarissen. Wie zo’n huis, grond of appartement op Immovlan.be vindt, zal zich binnenkort niet meer moeten verplaatsen naar de plaats van de veiling…

Elk jaar worden er tienduizenden vastgoedpanden geveild via notarissen. Wie zo’n huis, grond of appartement op Immovlan.be vindt, zal zich binnenkort niet meer moeten verplaatsen naar de plaats van de veiling…

Je verplaatsen zal dus niet meer nodig zijn. Eric Spitzer, CEO van Immovlan.be, licht toe : “Via Immovlan zullen kandidaat-kopers toegang hebben tot alle publieke verkopen. Wie in een bepaald goed geïnteresseerd is, hoeft enkel op een knop te drukken om naar een specifiek te worden geleid waar geboden kan worden op het goed in kwestie. Wie tijdens de biedperiode het hoogste bedrag laat optekenen, wordt de uiteindelijke koper net zoals bij een gewone veiling.”

Deze nieuwe functie vervangt de ouderwetse veiling trouwens niet: je zal dus dus kunnen kiezen of je een bod uitbrengt in de zaal of van achter je computerscherm of op je smartphone. Voor Immovlan.be betekent deze nieuwigheid alvast 40.000 extra panden die op de site worden aangeboden.

Eerste tests in mei

In mei zullen de eerste test worden uitgevoerd om begin september operationeel te gaan. “We verwachten dat we tussen nu en 2019 zo’n 5.000 panden zullen verkopen via de online veilingtool, een cijfer dat met de jaren zal groeien. We bieden bovendien nog meer mogelijkheden aan immobiliënjagers om hun ideale aankoop zo snel mogelijk te vinden”, aldus SpitzerBieden zal trouwens in anonimiteit gebeuren: kandidaat-kopers kunnen niet zien wie er nog interesse toont in een bepaald pand en ze dienen zich te registreren alvorens een bod te doen.

Sneller!

Immovlan.be wordt ook sneller. “Vandaag duurt het laden van een zoekopdracht ongeveer 2 seconden. Niet slecht, maar met onze nieuwe zoekmotor wordt die tijd gereduceerd tot slechts een halve seconde. Wie een huis, grond of appartement zoekt, zal dus minder tijd verliezen”, vervolledigt Spitzer.

Meer diensten

Ook het aantal diensten op Immovlan.be wordt uitgebreid. Er is immers veel vraag naar berekeningen van de kostprijs van hypothecaire leningen, woonverzekeringen, alarminstallaties, verhuisdiensten enzovoort. “We stellen vast dat ongeveer 10% van de huizenjagers ook op zoek is naar zo’n dienst. Door ze toe te voegen aan ons platform wordt Immovlan.be nog completer en kan je er niet enkel vastgoed maar ook gemakkelijk vakspecialisten vinden, gediplomeerde verbouwers bijvoorbeeld.”