Video: een modulair huis voor alle klimaten en terreinen

Ze zijn Slovenen en hebben zeker geen gebrek aan verbeeldingskracht! Tijdens de Design Week in Milaan heeft het architectenbureau OFIS Arhitekti een origineel modulair huis onthuld dat bijna overal kan worden gebouwd!

Ze zijn Slovenen en hebben zeker geen gebrek aan verbeeldingskracht! Tijdens de Design Week in Milaan heeft het architectenbureau OFIS Arhitekti een origineel modulair huis onthuld dat bijna overal kan worden gebouwd!

Deze modulabels zijn stapelbaar en kunnen gemakkelijk met elkaar worden verbonden. Alles is mogelijk: van het vakantiehuis in het bos tot de bibliotheek op een heuvel, door het observatorium dat verloren is gegaan in het bos … Het architectenbureau geeft ons haar visie op de dingen: “deze ‘wooneenheid’ is het resultaat van ons onderzoek naar tiny houses in extreme omgevingen … Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt en permanent of tijdelijk worden geplaatst, op verschillende locaties en in verschillende contexten.”

Een basismodule is 2,5 meter breed, 4,5 meter lang en 2,7 meter hoog. Het kan functioneren als een onafhankelijke module of verbonden zijn met andere modules om een ​​huis te creëren met slaapkamer, keuken en badkamer. De houten structuur kan verschillende soorten bekledingen en binnenafwerkingen ondersteunen. Hout heeft ook de voorkeur omdat het “een natuurlijk materiaal is, ecologisch en respectvol voor de mens”. Het kantoor voegt hieraan toe dat “de façade en het interieur flexibel zijn en kunnen worden gewijzigd, zodat de materialen en de afwerking van de module in verschillende contexten kunnen worden gebruikt”.

En het goede nieuws: dit is niet zomaar een concept, deze modulaire structuur is onlangs gebruikt als een tijdelijke bibliotheek op de toppen van Ljubljana, Slovenië.