Video: een 29m² appartement met home cinema, Amerikaanse keuken en gastenkamer

In Hong Kong, een van de duurste steden ter wereld om te wonen, telt elke vierkante centimeter en moet je inventief omspringen met de beschikbare leefruimte. Of je ook beter kan doen dan dit koppel, durven we in vraag te stellen! 

In Hong Kong, een van de duurste steden ter wereld om te wonen, telt elke vierkante centimeter en moet je inventief omspringen met de beschikbare leefruimte. Of je ook beter kan doen dan dit koppel, durven we in vraag te stellen!

Andy Knight en Michelle Tennant moesten een keuze maken: een studio met amper 29 m² bewoonbare oppervlakte kopen in de wijk die ze verkozen, of elders naar iets groter op zoek gaan. Ze kozen voor het eerste… En dat heeft hen geen windeieren gelegd!

Hun nieuwe flat bevat onder meer een home cinema, fitnesstellen, een Amerikaanse keuken en zelfs een gastenkamer.

Copyright: https://www.architecturendesign.net/

Voor de ombouw werd LAAB ingeschakeld, een samenraapsel van architecten, designers en ingenieurs dat in Hong Kong gevestigd is. Na een een hele studie (zo’n 40 probeersels) werd een finaal ontwerp goedgekeurd. Het resultaat zit vol slimme opbergmogelijkheden, beweegware meubels enzovoort. Er werd zelfs gedacht aan een heuse ‘catwalk’ voor de drie huiskatten…