De 5 hoogste wolkenkrabbers ter wereld

De race naar de ruimte wordt niet alleen buiten onze atmosfeer uitgevochten. Ook onder de dampkring wil men zo hoog mogelijk geraken. Verwondert het je dat het aantal wolkenkrabbers de laatste jaren exponentieel is gestegen? Dit zijn momenteel de 5 hoogste ter wereld!

De race naar de ruimte wordt niet alleen buiten onze atmosfeer uitgevochten. Ook onder de dampkring wil men zo hoog mogelijk geraken. Verwondert het je dat het aantal wolkenkrabbers de laatste jaren exponentieel is gestegen? Dit zijn momenteel de 5 hoogste ter wereld!

Voor de goede verstaander: dit lijstje bevat alleen echte wolkenkrabbers en dus geen torens, televisiemasten of gebouwen die nog in aanmaak zijn.

1. Burj Khalifa : 830 meter (Dubai)

De absolute nummer 1 is de Burj Khalifa in Dubai, vervolledigd in 2010. Het gebouw bevat bureaus, appartementen, een hotel, luxeboetieks…

2. Shangai Tower : 632 meter (China)

De tweede hoogste wolkenkrabber ter wereld is meteen de derde hoogste constructie die er bestaat (na de Tokyo Sky Tree). De afwerking gebeurde in 2015. Je vindt er een hotel en burelen maar geen winkels.

3. Abraj Al Bait Towers : 601 meter (Saoedi-Arabië)

Dit complex bestaande uit maar liefst 7 wolkenkrabbers stamt uit 2012. Antenne inbegrepen, komt de hoogste net boven 600 meter uit. Opvallend is het horloge dat maar liefst 6 keer groter is dan dat van de Big Ben in Londen.

4. Ping An Finance Centre : 599 meter (China)

Deze wolkenkrabber werd afgewerkt in 2017 en bevat – zoals de naam doet vermoeden – voornamelijk burelen. Hopelijk hebben de werknemers geen hoogtevrees!

5. Lotte World Tower : 555 meter (Zuid-Korea)

Onvoorziene financiële problemen hebben de bouw van de Lotte World Tower een beetje in de soep gedraaid, waardoor de inhuldiging pas vorig jaar heeft kunnen plaatsvinden.  Je kan er op hotel, of in een van de kantoren werken.