Dit zijn de woontrends voor 2018

Een nieuw jaar, nieuwe trends. Wij selecteerden alvast weer enkele nieuwe trends die het jaar gaan kleuren.

Een nieuw jaar, nieuwe trends. Wij selecteerden alvast weer enkele nieuwe trends die het jaar gaan kleuren.

 

pinterest.fr

1. Veel hout

Was 2017 het jaar met veel metaal en glas, dan kan je in 2018 je houten spulletjes weer van zolder halen. Sfeer en gezelligheid troef dus dit jaar. Verschillende houtsoorten kunnen met elkaar gecombineerd worden en gloednieuw is zeker en vast niet nodig. Authentieke balkenconstructies vormen zeker een pluspuntje.

 

pinterest.fr

2. Beneden de zeespiegel

De tegen die je badkamer gaat veroveren? De mermaid-tegel. Bye bye witte tegel, deze wordt de vervanger. Een steriele witte badkamer is sowieso over zijn hoogtepunt heen. De mermaid-tegel is in heel wat kleuren verkrijgbaar, dus beperkt in mogelijkheden ben je alvast niet. Nu nog die staart laten groeien.

 

pinterest.fr

3. Colorblocking

In 2018 mag het allemaal wat speelser. Sprekende, felle kleuren en colorblocking. Contrast of ton sur ton? Probeer het maar, zolang je maar een beetje de kleurencirkel respecteert.

 

 

pinterest.fr

3. Geometrie en typografie

Als je dacht van de geometrische vormen af te zijn, dan ben je mis. Maar daar komt nu ook typografie bij. Mooie prints, kunstwerken en foto’s, gecombineerd op een muur met wat spreuken. Het vormt dé eyecatcher van je interieur in 2018. En ja, dat geheel mag best druk zijn, opvallend is net de bedoeling.

 

blog.etsy.com

4. Holografisch

Laat je interieur sprankelen in 2018. Een metallic glans speelt naadloos in op de unicornglans. De regenboog in je interieur? Waarom niet! Veel glitter en futuristische prints vullen het geheel aan. Het vergt een beetje moed om hiermee uit te pakken, maar wie weet past het wel perfect bij je stijl. Net wat minder een waaghals? Ook accessoires kunnen deze trend in je huis vorm geven. Een plaidje met een glitterdraadje lijkt ons toch wel het minimum.

 

deco.journaldesfemmes.fr

5. Exotisch

 De ananassen, flamingo’s en tropische planten hadden we al, nu komen er ook franjes bij. Leuk toch?

 

{{NEWSLETTER_BOX}}