Interieurinspiratie: 2 kinderen, 1 slaapkamer

Twee kindjes op één slaapkamer te slapen leggen: soms een bewuste zet, soms een noodzakelijke keuze. Wat de reden ook mag zijn, dankzij deze tips creëer je een magische kinderkamer mét voldoende privacy voor je beide lievelingen.

Twee kindjes op één slaapkamer te slapen leggen: soms een bewuste zet, soms een noodzakelijke keuze. Wat de reden ook mag zijn, dankzij deze tips creëer je een magische kinderkamer mét voldoende privacy voor je beide lievelingen.

 

freshome.com

Speel met favoriete kleuren

Wat is het lievelingskleur van je zoon/dochter? Gebruik het om de kinderkamer visueel te verdelen. Dat mag je heel letterlijk doen: schilder de helft van de kamer in kleur één, en de andere helft in kleur twee. Zo is het voor elk bengeltje precies duidelijk welk deel van de slaapkamer voor hem/haar gereserveerd is. Denk daarbij aan matchende accessoires: kussens, nachtkast, lamp, … kunnen perfect in de lievelingskleur van je kleintje.

 

pinterest.com

Of liever een thema

Sommige kinderen zijn verzot op piraten, andere op paarden of prinsessen, … In plaats van een kleur kan je ook met twee thema’s werken.

 

welke.nl

Opbergen is fun

Twee kinderen, dat is dubbel zoveel speelgoed. Om te vermijden dat de kinderkamer een niet te ontwarren speelnest wordt, voorzie je het best dubbel zoveel opbergruimte. Een bed met daaronder enkele ladekasten is alvast een goed idee. Zorg er in elk geval voor dat de opbergruimte afsluitbaar is, zo breng je rust in de kamer. Gesloten manden zijn bijvoorbeeld ook een goed idee. Zoek er met leuke prints op, zo verleid je je zoon/dochter net iets gemakkelijker om elke avond flink de boel op orde te brengen.

 

pinterest.com

Bewaar privacy voor elk kind

Zeker als je kinderen wat ouder worden, appreciëren ze privacy. Voorzie daarom een scheiding tussen de bedden. Je kan bijvoorbeeld een kast plaatsen of een gordijn hangen. Dat laatste heeft als voordeel dat het ook gewoon kan blijven openhangen wanneer je kids dat willen.

 

freshome.com

Slapen in de hoogte

In een kleine kamer is het een goed idee om met een stapelbed te werken. Je tovert er meteen gezelligheid mee in de ruimte en je kinderen vinden het vast geweldig! Benieuwd wie er bovenin mag slapen …

 

Tekst: Evelien Verhauwert

{{NEWSLETTER_BOX}}