Verhuizen intelligente mensen vaker?

Een recente wetenschappelijke studie suggereert dat er een verband is tussen iemands IQ en het aantal keren dat iemand in zijn leven verhuisde. Een fabeltje?

immovlan- Intelligente mensen zouden vaker verhuizen.

 

In het verleden werden geregeld sociaal-economische en andere demografische factoren bestudeerd die in verband staan met residentiële mobiliteit. Een recente wetenschappelijke studie in de Verenigde Staten suggereert nu dat er een verband is tussen iemands IQ en het aantal keren dat iemand in zijn leven verhuisde. De studie verbond de locaties waartussen 15-jarige tot 23-jarige Amerikanen tussen 1979 en 1996 verhuisden.

{{NEWSLETTER_BOX}}

Het onderzoek wijst uit dat mensen die op het platteland opgegroeiden en later in de stad terechtkwamen over een hoger niveau van intelligentie beschikten. Mensen die op het platteland werden geboren en daar bleven wonen, scoren in de wetenschappelijke studie lager op de intelligentietests.

Volgens de Finse psycholoog Markus Jokela van de Universiteit van Helsinki, kan men concluderen dat mensen met een hoger cognitief vermogen vaker van woonplaats veranderen dan de gemiddelde persoon, of ze nu in de stad, op het platteland of in de buitenwijken wonen. Dit betekent echter niet dat intelligentie invloed heeft op de beslissing om te gaan verhuizen. Het houdt simpelweg in dat migratie en intelligentie met elkaar verbonden zijn.

Meer informatie over deze wetenschappelijke studie vind je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *